Предремонтно

05.08.2009 at 23:51 2 Коментари

Вдругиден майсторите електричари ще ни разчукат къщичката. Просто няма начин да минем без подмяна на инсталацията в половината от жилището, при положение че правим ремонт. Всичко тръгна от смяната на дограмата, която, естествено, налага смяна на тапетите. А да не боядисаш после таваните е направо немислимо, ако имаш поне слаборазвито чувство за хармония.

Цялата ни надежда е тръбите, в  които са положени старите кабели, да са проходими и да минем с минимално разкъртване – само там, където няма тръби, а пък искаме да сложим контакт.

Междувременно проучваме параметрите на ламинирания паркет. Изобщо не възнамерявахме да се занимаваме с паркета, защото си представяхме каква работа ще се отвори с махането на стария, правенето на замазка и т.н. Гошо обаче реши, че ламинатът може да се сложи върху стария паркет, и се оказа, че това е често срещана практика. Ако се вярва на множеството мнения в интернет, даже скърцането изчезва. Трябва само повърхността, върху която се слага ламинатът, да е сравнително равна. Хм, звучи много хубаво, дано е истина.

Всъщност исках само да кажа, че когато решите да правите частичен ремонт, трябва да сте наясно най-малко с три неща: състоянието на банковата си сметка, запаса си от търпение и здравината на нервите си. Причината се крие в особената природа на този вид ремонт – рядко остава ограничен във времето и пространството :).

Advertisements

Entry filed under: Някакви такива.

Шест малки неща, които ме правят щастлива Похвално, PlayTime!

2 Коментари Add your own

 • 1. Павлина  |  21.08.2009 в 22:04

  И до полилеите ще стигнем. Поне до единия със сигурност. Под ламината се поставя подложка, обикновено с дебелина 2 или 3 мм. Когато майсторите слагаха ламината в едната стая, приложиха безотпадна технология: използваха и картонените опаковки на панелите, за да оберат неравностите. Предполагам, че и в другата стая ще стане така. А скърцането действително изчезна, по най-вълшебен начин :).

  Отговор
 • 2. Svetlina  |  20.08.2009 в 22:57

  :)))
  Частичен :)))
  Обзалагам се, че след тавана, трябва да се подменят и полилеите :) Иначе… съществуват едни неща, които се подпъхват под новия паркет и така той е поставен на равна повърхност. Сега ако знае и как се казват…

  Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Как се пише?

Категории

Блогът е включен в

Блогосфера

Въведете своя имейл адрес в полето долу и натиснете бутона, за да се абонирате за публикациите в блога.

Join 404 other followers

Лиценз

Creative Commons License
Всички публикации в блога са под лиценза Криейтив Комънс: признание–некомерсиално–без производни произведения 2.5 България

Суха статистика

 • 1,027,900 посещения

%d bloggers like this: